Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zobaczyłam w sklepie te piękne mini cukinie to wiedziałam, że muszą być moje :-) Jeszcze wówczas nie miałam na nie pomysłu... Ale to się zmieniło, no i mam piękny jesienny zdrowy obiad. Do tego zrobiłam sos grzybowy, więc wyobraźcie sobie ten smak :-) Takie mini cukinie można faszerować wszystkim co się lubi. Nie dość, że są pyszne, to jeszcze bardzo efektownie prezentują się na stole, więc sprawdzą się też na imprezach.
Gorąco zachęcamy do skosztowania tej alternatywnej wersji grochówki.
Odsłon: 7388
Bardzo sycąca zapiekanka. Można użyć różnych rodzajów makaronów, wtedy spodob...
Odsłon: 18351
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 373
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 264
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 488
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3327
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 373
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 264
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 488
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3327
Składniki
Kaszę ugotować w osolonej wodzie. Z cukinii odkroić daszki i wydrążyć środki i posolić. Miąższ cukinii drobno pokroić. Grzyby oczyścić i pokroić na kawałeczki, przełożyć je do garnka, wlać wodę do wysokości grzybów i ugotować (ok. 15 minut). Następnie przelać przez sitko, nie wylewać wywaru, będzie do sosu. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i wrzucić grzyby. Chwilę smażyć, wlać wywar grzybowy, dalej smażyć. Na koniec wlać śmietanę, doprawić solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Jeszcze zostawić na patelni aż sos lekko zgęstnieje. W misce wymieszać miąższ cukinii, kaszę pęczak, dodać kilka łyżek sosu grzybowego, ew. jeszcze doprawić. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Cukinie faszerować farszem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni góra-dół na 50-60 minut do miękkości. Podawać z sosem grzybowym, pychota :-) SMACZNEGO!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pankejki
Dania główne
Tarta z kurczakiem i pieczarkami
Dania główne
Placki bananowe
Dania główne
Pzepis na żołądki drobiowe
Pankejki
Pyszne pankejki ️
Odsłon: 49
Tarta z kurczakiem i pieczarkami
Oto twój pomysł na jutrzejszy obiad. Do jego przygotowania możesz wykorzystać...
Odsłon: 2711