Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na zdrowy i pożywny obiad z cukinią w roli głównej. Teraz jest ona najsmaczniejsza, więc warto cieszyć się jej smakiem i wykorzystać na wszelkie sposoby. Sprawdzonym sposobem jest zapiekanie jej w piekarniku z dodatkiem farszu warzywno-mięsnego. Jest to danie proste, ale jednocześnie bardzo efektowne :)
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 397
Soczysta golonka pieczona to danie, które kojarzy się z solidnym, tradycyjnym...
Odsłon: 421
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 219
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15348
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 397
Soczysta golonka pieczona to danie, które kojarzy się z solidnym, tradycyjnym...
Odsłon: 421
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 219
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15348
Składniki
CUKINIA W pierwszej kolejności przygotowujemy cukinię. W razie potrzeby cukinie obieramy, a następnie wydrążamy jej środek. Gdy mamy duże pestki to je wyrzucamy, a pozostałą cześć kroimy w kostkę. Wydrążoną cukinie marynujemy przyprawą typu vegeta. FARSZ Pierś z kurczaka myjemy, dokładnie osuszamy, a następnie i kroimy w drobną kosteczkę. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Pomidory parzymy wrzątkiem, gdy trochę przestygną obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę również myjemy i kroimy w drobną kosteczkę. Cebule i czosnek najlepiej posiekać drobniutko przy pomocy blendera. Na rozgrzany olej rzepakowy wrzucamy cebulę i czosnek, chwilę podsmażamy, a następnie dodajemy zamarynowane mięso. Po chwili dodajemy paprykę, a po ok. 5 minutach cukinię, na sam koniec pomidory. Całość smażymy jeszcze kilka minut i doprawiamy solą oraz pieprzem. W międzyczasie gotujemy ryż wg. opisu na opakowaniu. Gdy jest gotowy dodajemy do wcześniej przygotowanego farszu i dokładnie mieszamy.
Wcześniej zamarynowaną cukinię wypełniamy farszem. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do 180-150 stopni przez ok. 20 min. Chwilę przed końcem pieczenia posypujemy startym żółtym serem.
Smacznego :)
:)