Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczną cukinie zapiekaną z ryżem. Smaczne, pożywne i syte danie dla każdego kto lubi cukinie.
nóż, patelnia, naczynie żaroodporne,
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 115
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 144
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4208
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8686
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 115
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 144
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4208
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8686
Składniki
Średniej wielkości cukinie umyć, a następnie pokroić w cienkie plastry. Zieloną cebulkę pokroić na większe kawałki podsmażyć na oleju. Kiełbasę pokroić w kostkę, dodać do cebulki i wymieszać. Dodać pokrojony pomidor oraz suchy ryż i przyprawy, ponownie wymieszać. Naczynie do zapiekania wysmarować tłuszczem lub oliwą. Do wysmarowanego naczynia układać warstwę cukinii, na cukinie farsz ryżowy, lekko oprószyć solą i pieprzem oraz posiekanym zielonym koperkiem. Następną warstwę układamy tak samo. Całość zalać warzywnym bulionem i polać śmietaną. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni. na 50 - 60 min. Po upieczeniu polać keczupem, posypać posiekanym koperkiem oraz plasterkami cukinii.