Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pasztet z cukinii. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Szatkownica lub tarka, formy silikonowe do pieczenia
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5065
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203300
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5065
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203300
Składniki
Na tarce na grubych oczkach zetrzeć: cukinię. Posolić i odstawić, żeby puściła sok.
W międzyczasie do jednej miski zetrzeć na tarce: marchewkę, cebulę i ser żółty.
Odcisnąć bardzo mocno cukinię z soku i po tym dorzucić ją do miski ze startymi pozostałymi składnikami.
Do miski dodać żółtka z 2 jajek, przyprawy (jeśli ktoś lubi to można dodać czosnek oprócz tych wymienionych). Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z pozostałą masą.
Nałożyć do foremek - najlepiej silikonowych keksówek. Mi wyszło na dwie formy.
Piec w piekarniku w temperaturze 180-200 stopni przez godzinę-półtorej - pasztet będzie gotowy, gdy zobaczymy, że jest silnie zarumieniony.