Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pasztet z cukinii. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.
Szatkownica lub tarka, formy silikonowe do pieczenia
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 115
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2196
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4045
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 55
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1427
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 115
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2196
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4045
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 55
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1427
Składniki
Na tarce na grubych oczkach zetrzeć: cukinię. Posolić i odstawić, żeby puściła sok.
W międzyczasie do jednej miski zetrzeć na tarce: marchewkę, cebulę i ser żółty.
Odcisnąć bardzo mocno cukinię z soku i po tym dorzucić ją do miski ze startymi pozostałymi składnikami.
Do miski dodać żółtka z 2 jajek, przyprawy (jeśli ktoś lubi to można dodać czosnek oprócz tych wymienionych). Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z pozostałą masą.
Nałożyć do foremek - najlepiej silikonowych keksówek. Mi wyszło na dwie formy.
Piec w piekarniku w temperaturze 180-200 stopni przez godzinę-półtorej - pasztet będzie gotowy, gdy zobaczymy, że jest silnie zarumieniony.