Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam to danie, jest pyszne, pięknie wygląda na talerzu, możemy zabłysnąć przed gośćmi. Potrawę można przygotować wcześniej, zapiekać w piekarniku bezpośrednio przed podaniem około 20 min w temperaturze 200 C.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 31
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Mięso mielone podsmażyłam z pokrojoną w kostkę cebulką, następnie dodałam drobno pokrojony miąższ z cukinii (miąższ wydrążyłam łyżeczką tak aby nie uszkodzić warzyw, pozostawiłam skórkę z miąższem o grubości około 0,5 cm). Po odparowaniu wody, dodałam przyprawy(świeżo zmielona sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz-do smaku, pół łyżeczki bazylii i czerwonej papryki, szczypta ostrej papryki) pół puszki pomidorów i koncentrat, całość smażyłam jeszcze przez kilka minut.
SOS: pozostała część pomidorów z puszki 5 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół (opcjonalnie) pół łyżeczki bazylii szczypta oregano 100 ml wody Sos przygotowałam na osobnej patelni, smażyłam pomidorki na łyżce oliwy, po czym dodałam pozostałe składniki, dusiłam je około 5 minut (jeśli sos będzie za gęsty dodaj 100 ml wody). Sos przełożyłam do naczynia, następnie ułożyłam cukinie z farszem, serem mozzarella i po jednym pomidorku dla dekoracji. Zapiekałam około 20 minut w temperaturze 200 C. Proporcje można dowolnie modyfikować, ja nigdy nie trzymam się sztywno przepisów bo gotowanie ma sprawiać przyjemność, a jedzenie jeszcze większą!