Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto i smacznie ,tak jak lubimy. Zamiast mięsa mielonego możemy dodać różne warzywa ,np paprykę itp. Każda wersja jest pyszna...cukinia rozpływa się w ustach ,farsz wzbogacony koperkiem i czosnkiem jest niesamowity.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2809
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2809
Składniki
Ryż gotujemy na sypko. Do ryżu dodajemy mięso mielone ,posiekaną cebulę ,przeciśnięty przez praskę czosnek ,posiekany koperek. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Do smaku doprawiamy solą czosnkową i pieprzem. Górę cukinii obcinamy. Środek przy pomocy łyżeczki ,wydrążamy. Następnie napełniamy go uprzednio przygotowaną masą mięsno-ryżową ,zakrywamy obciętymi „górami” i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w temperaturze 200°C (bez termoobiegu) przez 50-60 min. (najlepiej sprawdzić wykałaczką ,czy cukinia jest już miękka)