Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto i smacznie ,tak jak lubimy. Zamiast mięsa mielonego możemy dodać różne warzywa ,np paprykę itp. Każda wersja jest pyszna...cukinia rozpływa się w ustach ,farsz wzbogacony koperkiem i czosnkiem jest niesamowity.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 192
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2317
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 154
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 201
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 192
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2317
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 154
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 201
Składniki
Ryż gotujemy na sypko. Do ryżu dodajemy mięso mielone ,posiekaną cebulę ,przeciśnięty przez praskę czosnek ,posiekany koperek. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Do smaku doprawiamy solą czosnkową i pieprzem. Górę cukinii obcinamy. Środek przy pomocy łyżeczki ,wydrążamy. Następnie napełniamy go uprzednio przygotowaną masą mięsno-ryżową ,zakrywamy obciętymi „górami” i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w temperaturze 200°C (bez termoobiegu) przez 50-60 min. (najlepiej sprawdzić wykałaczką ,czy cukinia jest już miękka)