Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto i smacznie ,tak jak lubimy. Zamiast mięsa mielonego możemy dodać różne warzywa ,np paprykę itp. Każda wersja jest pyszna...cukinia rozpływa się w ustach ,farsz wzbogacony koperkiem i czosnkiem jest niesamowity.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119283
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8936
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3219
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3105
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119283
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8936
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3219
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3105
Składniki
Ryż gotujemy na sypko. Do ryżu dodajemy mięso mielone ,posiekaną cebulę ,przeciśnięty przez praskę czosnek ,posiekany koperek. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Do smaku doprawiamy solą czosnkową i pieprzem. Górę cukinii obcinamy. Środek przy pomocy łyżeczki ,wydrążamy. Następnie napełniamy go uprzednio przygotowaną masą mięsno-ryżową ,zakrywamy obciętymi „górami” i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w temperaturze 200°C (bez termoobiegu) przez 50-60 min. (najlepiej sprawdzić wykałaczką ,czy cukinia jest już miękka)