Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cukinie nadziewane wieprzowiną"
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 25041
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2004
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 25041
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2004
Składniki
Umyj cukinie, rozkrój na pół i usuń gniazda nasienne.
Rozgrzej na patelni połowę oliwy. Smaż na niej mięso z pokrojonym czosnkiem, aż zbrązowieje (7-8 minut). Przełóż do miski i ostudź. Dodaj jajka, pokrojony chleb, zioła, natkę, pokrojone orzechy i rodzynki. Przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj.
Podsmaż połówki cukinii na reszcie oliwy. Napełnij je farszem i przełóż do żaroodpornego naczynia. Wyłóż sos pomidorowy dookoła warzyw, piecz w piekarniku 20-30 minut w 180 st. C. Podawaj posypane świeżymi kiełkami.Źródło: Olivia