Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na poprawę humoru (i na szybki obiad, kolację, przekąskę...) proponuję dzisiaj placki z cukinii. Są po prostu przepyszne! Wypróbujcie sami! :-)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5816
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9636
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5816
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9636
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Składniki
Cukinię myjemy, obcinamy końcówki, ścieramy na tarce o grubych oczkach, delikatnie solimy i odstawiamy na co najmniej 10 minut.
Cukinię dokładnie odciskamy z wody, dodajemy do niej mąkę, 2 łyżki śmietany, pieprz i przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku. Wszystko dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim placki przez kilka minut, aż nabiorą złotego koloru.
W małym naczyniu mieszamy majonez z 1 łyżką śmietany i przeciśniętymi przez praskę 2 ząbkami czosnku. Dokładnie mieszamy. Placuszki podajemy na ciepło z sosem czosnkowym.