Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na poprawę humoru (i na szybki obiad, kolację, przekąskę...) proponuję dzisiaj placki z cukinii. Są po prostu przepyszne! Wypróbujcie sami! :-)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457081
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1293
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2149
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 526
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457081
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1293
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2149
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 526
Składniki
Cukinię myjemy, obcinamy końcówki, ścieramy na tarce o grubych oczkach, delikatnie solimy i odstawiamy na co najmniej 10 minut.
Cukinię dokładnie odciskamy z wody, dodajemy do niej mąkę, 2 łyżki śmietany, pieprz i przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku. Wszystko dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim placki przez kilka minut, aż nabiorą złotego koloru.
W małym naczyniu mieszamy majonez z 1 łyżką śmietany i przeciśniętymi przez praskę 2 ząbkami czosnku. Dokładnie mieszamy. Placuszki podajemy na ciepło z sosem czosnkowym.