Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na poprawę humoru (i na szybki obiad, kolację, przekąskę...) proponuję dzisiaj placki z cukinii. Są po prostu przepyszne! Wypróbujcie sami! :-)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Cukinię myjemy, obcinamy końcówki, ścieramy na tarce o grubych oczkach, delikatnie solimy i odstawiamy na co najmniej 10 minut.
Cukinię dokładnie odciskamy z wody, dodajemy do niej mąkę, 2 łyżki śmietany, pieprz i przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku. Wszystko dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim placki przez kilka minut, aż nabiorą złotego koloru.
W małym naczyniu mieszamy majonez z 1 łyżką śmietany i przeciśniętymi przez praskę 2 ząbkami czosnku. Dokładnie mieszamy. Placuszki podajemy na ciepło z sosem czosnkowym.