Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pojawia się u mnie latem niezmiennie od kilku lat. Wygląda na pracochłonne, ale wbrew pozorom robi się je szybko. W tym daniu cukinia świetnie zastępuje makaron spaghetti.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 359
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15169
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3095
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 359
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15169
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3095
Składniki
Cukinię kroję na długie plastry, a następnie kroję w cienkie paseczki. Ma przypominać makaron spaghetti.
Mięso z kurczaka kroję w kostkę i mieszam z olejem i przyprawami. Odstawiam na chwilę do lodówki.
Na dużej patelni lub w garnku rozgrzewam olej i dodaję posiekany czosnek i cebulę.
Na patelnię dodaję kurczaka i smażę 5 minut.
Dodaję pokrojone w kostkę pomidory i smażę kolejne 5 minut.
Na koniec dodaję cukinię i przyprawy. Wszytko dokładnie mieszam, przykrywam i duszę kilka minut, aż cukinia lekko zmięknie. Podaję z posiekaną bazylią!