Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pojawia się u mnie latem niezmiennie od kilku lat. Wygląda na pracochłonne, ale wbrew pozorom robi się je szybko. W tym daniu cukinia świetnie zastępuje makaron spaghetti.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10305
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5936
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12750
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4513
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10305
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5936
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12750
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4513
Składniki
Cukinię kroję na długie plastry, a następnie kroję w cienkie paseczki. Ma przypominać makaron spaghetti.
Mięso z kurczaka kroję w kostkę i mieszam z olejem i przyprawami. Odstawiam na chwilę do lodówki.
Na dużej patelni lub w garnku rozgrzewam olej i dodaję posiekany czosnek i cebulę.
Na patelnię dodaję kurczaka i smażę 5 minut.
Dodaję pokrojone w kostkę pomidory i smażę kolejne 5 minut.
Na koniec dodaję cukinię i przyprawy. Wszytko dokładnie mieszam, przykrywam i duszę kilka minut, aż cukinia lekko zmięknie. Podaję z posiekaną bazylią!