Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostre i fantastycznie rozgrzewające danie. Wg uznania można użyć dowolnego mięsa (ja wykorzystałem wołowinę).
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 818
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8907
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10526
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4747
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 818
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8907
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1311
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10526
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4747
Składniki
Składniki marynaty połączyć ze sobą, do marynaty dodać pokrojone w kostkę mięso. Pozostawić na 30 minut.
Na patelni lub woku rozgrzać oliwę, smażyć mięso na wolnym ogniu, aż sie zrumieni.
Dodać wodę kurkumę i sos sojowy. Wymieszać i gotować 35-40 minut, aż mięso będzie miękkie.
Dodać pozostałe składniki, wymieszać i gotować przez dwie minuty.
Podawać z przygotowaną wcześniej zieloną fasolkę szpargową.