Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostre i fantastycznie rozgrzewające danie. Wg uznania można użyć dowolnego mięsa (ja wykorzystałem wołowinę).
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1297
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 26
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12158
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 39
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1297
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 26
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12158
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 39
Składniki
Składniki marynaty połączyć ze sobą, do marynaty dodać pokrojone w kostkę mięso. Pozostawić na 30 minut.
Na patelni lub woku rozgrzać oliwę, smażyć mięso na wolnym ogniu, aż sie zrumieni.
Dodać wodę kurkumę i sos sojowy. Wymieszać i gotować 35-40 minut, aż mięso będzie miękkie.
Dodać pozostałe składniki, wymieszać i gotować przez dwie minuty.
Podawać z przygotowaną wcześniej zieloną fasolkę szpargową.