Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostre i fantastycznie rozgrzewające danie. Wg uznania można użyć dowolnego mięsa (ja wykorzystałem wołowinę).
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12952
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8059
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 321
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 110
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2191
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 740
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12952
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8059
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 321
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 110
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2191
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 740
Składniki
Składniki marynaty połączyć ze sobą, do marynaty dodać pokrojone w kostkę mięso. Pozostawić na 30 minut.
Na patelni lub woku rozgrzać oliwę, smażyć mięso na wolnym ogniu, aż sie zrumieni.
Dodać wodę kurkumę i sos sojowy. Wymieszać i gotować 35-40 minut, aż mięso będzie miękkie.
Dodać pozostałe składniki, wymieszać i gotować przez dwie minuty.
Podawać z przygotowaną wcześniej zieloną fasolkę szpargową.