Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Curry z indyka"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Mięso umyj, osusz, pokrój na kawałki. Cebulę obierz, pokrój w grubą kostkę.
Rozgrzej olej i obsmaż mięso razem z cebulą. Kiedy mięso zmięknie, dodaj curry. Wymieszaj i smaż chwilę.
Pod koniec wlej śmietanę. Wymieszaj , podgrzej. Przypraw jeszcze raz do smaku. Podaj z ryżem lub makaronem ryżowym.
Takie curry możesz przyrządzić ze schabu środkowego, cielęciny, jagnięciny. Wegetarianie mogą przygotować curry warzywne.
Obgotowane różyczki kalafiora oraz fasolkę szparagową obsmaż razem z pokrojoną cebulą oraz cukinią (dynią). Wsyp curry, podsmaż. Zalej śmietaną, podgrzej, przypraw do smaku.
<strong>Katarzyna Kosmala z Czarnolasu</strong>Źródło: Takie jest życie