Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie proste i pyszne. Solidna porcja dla 2 osób.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 55
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 29
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 57
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 331
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2553
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 55
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 29
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 57
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 331
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2553
Składniki
Umyte i osuszone mięso pokrój w kostkę, dokładnie wymieszaj ze składnikami marynaty (olej, kurkuma, curry, papryka, czosnek, chilli, sól, pieprz). Miskę przykryj przezroczystą folią i wstaw do lodówki na 2 godziny. Oczywiście marynatę można przygotować dzień wcześniej i zostawić ją w lodówce na całą noc.
Mango umyj, obierz ze skórki i pokrój w dużą kostkę.
Wstaw ryż do ugotowania według przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju i obsmaż kurczaka z każdej strony. Dodaj owoce i mleczko kokosowe, duś razem przez kilka minut.
Gotowego kurczaka curry podawaj z ugotowanym ryżem.