Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie proste i pyszne. Solidna porcja dla 2 osób.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1720
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1517
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1486
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1775
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1720
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1517
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1486
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1775
Składniki
Umyte i osuszone mięso pokrój w kostkę, dokładnie wymieszaj ze składnikami marynaty (olej, kurkuma, curry, papryka, czosnek, chilli, sól, pieprz). Miskę przykryj przezroczystą folią i wstaw do lodówki na 2 godziny. Oczywiście marynatę można przygotować dzień wcześniej i zostawić ją w lodówce na całą noc.
Mango umyj, obierz ze skórki i pokrój w dużą kostkę.
Wstaw ryż do ugotowania według przepisu na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju i obsmaż kurczaka z każdej strony. Dodaj owoce i mleczko kokosowe, duś razem przez kilka minut.
Gotowego kurczaka curry podawaj z ugotowanym ryżem.