Do góry

Dania główne Przepis na:

Ćwiartki kurczaka w sosie śmietanowym.

Ćwiartki kurczaka w sosie śmietanowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 869

Dodano:

Odsłon: 359

Hmm czy zawsze trzeba jeść ziemniaki? Stwierdzam że nie ponieważ naszło mnie dziś inaczej bez smażenia i duszenia.

Składniki

  • 2 ćwiartki z kurczaka,
  • 2 średniej wielkości marchewki,
  • 4 ziarenka ziela angielskiego,
  • 1 liść laurowy,
  • 1 pęczek natki pietruszki,
  • 2 czubate łyżki mąki,
  • 2 czubate łyżki śmietany,
  • sól według swego smaku,
  • 3,5 szklanki wody.
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 3 szklanki wody dodać umyte i pokrojone w części ćwiartki kurczaka (dodam że mam swoje) oraz marchew pokrojoną dowolnie.

  2. Gotować na wolnym ogniu z pół przykrytą pokrywką do czasu wyparowania szklanki wody, dodając ziela angielskie, liść laurowy oraz część natki pietruszki.

  3. W międzyczasie do szklanki lub słoika dodać pół szklanki wody, śmietanę oraz mąkę i rozrobić aby nie było grudek.

  4. Zalać mięso

  5. I zagotować do powstania sosu.

  6. Dodać resztę natki pietruszki, zamieszać.

  7. Podałam z ryżem oraz groszek z marchewką na maśle.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń