Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hmm czy zawsze trzeba jeść ziemniaki? Stwierdzam że nie ponieważ naszło mnie dziś inaczej bez smażenia i duszenia.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
Do garnka wlać 3 szklanki wody dodać umyte i pokrojone w części ćwiartki kurczaka (dodam że mam swoje) oraz marchew pokrojoną dowolnie.
Gotować na wolnym ogniu z pół przykrytą pokrywką do czasu wyparowania szklanki wody, dodając ziela angielskie, liść laurowy oraz część natki pietruszki.
W międzyczasie do szklanki lub słoika dodać pół szklanki wody, śmietanę oraz mąkę i rozrobić aby nie było grudek.
Zalać mięso
I zagotować do powstania sosu.
Dodać resztę natki pietruszki, zamieszać.
Podałam z ryżem oraz groszek z marchewką na maśle.