Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze w smaku i najprostsze w przygotowaniu. Prawie jak za dawnych czasów w domu rodzinnym. Polecam:)
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 139
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 1872
Schab nadziewany kiełbasą to doskonały przepis na świąteczne lub okazjonalne...
Odsłon: 111
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 111
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 139
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 1872
Schab nadziewany kiełbasą to doskonały przepis na świąteczne lub okazjonalne...
Odsłon: 111
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 111
Składniki
Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą. Kurczaka /ćwiartki z udkiem/ myjemy i osuszamy a następnie nacieramy mieszanką przypraw. Odstawiamy na co najmniej godzinę w chłodne miejsce.
Naczynie żaroodporne natłuszczamy olejem i układamy w nim ćwiartki kurczaka. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni i pieczemy ok. 50 min. Wytopiony tłuszcz możemy wykorzystać do ziemniaków lub pyz ziemniaczanych. Kurczak doskonale smakuje na ciepło jak i zimno.