Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze w smaku i najprostsze w przygotowaniu. Prawie jak za dawnych czasów w domu rodzinnym. Polecam:)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10371
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3003
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2098
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 802
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10371
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3003
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2098
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 802
Składniki
Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą. Kurczaka /ćwiartki z udkiem/ myjemy i osuszamy a następnie nacieramy mieszanką przypraw. Odstawiamy na co najmniej godzinę w chłodne miejsce.
Naczynie żaroodporne natłuszczamy olejem i układamy w nim ćwiartki kurczaka. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni i pieczemy ok. 50 min. Wytopiony tłuszcz możemy wykorzystać do ziemniaków lub pyz ziemniaczanych. Kurczak doskonale smakuje na ciepło jak i zimno.