Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze w smaku i najprostsze w przygotowaniu. Prawie jak za dawnych czasów w domu rodzinnym. Polecam:)
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1536
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1404
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 294
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1536
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1404
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 294
Składniki
Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą. Kurczaka /ćwiartki z udkiem/ myjemy i osuszamy a następnie nacieramy mieszanką przypraw. Odstawiamy na co najmniej godzinę w chłodne miejsce.
Naczynie żaroodporne natłuszczamy olejem i układamy w nim ćwiartki kurczaka. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni i pieczemy ok. 50 min. Wytopiony tłuszcz możemy wykorzystać do ziemniaków lub pyz ziemniaczanych. Kurczak doskonale smakuje na ciepło jak i zimno.