Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ćwiartki marynowane, pieczone w miodzie i musztardzie z różowym ryżem.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11424
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 59
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7743
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155002
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1083
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11424
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 59
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7743
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155002
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1083
Składniki
Do miski wlać ocet, pół szklanki wody i sól, wszystko wymieszać i podlać ćwiartki. Marynować przez min 20 minut. Wyjąć i osuszyć. Polać miodem i musztardą. wszystko wymieszać przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Ćwiartki posypać bułką tartą, wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 15-20 minut.
Ryż przełożyć do garnka i zalać wodą ( na jedną porcję ryżu 2 porcje wody) dodać sok z buraka i odrobinę soli. Gotować na wolnym ogniu aż ryż będzie miękki.
Podawać Smacznego.