Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ćwiartki marynowane, pieczone w miodzie i musztardzie z różowym ryżem.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1216
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2895
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 992
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1761
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1216
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2895
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 992
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1761
Składniki
Do miski wlać ocet, pół szklanki wody i sól, wszystko wymieszać i podlać ćwiartki. Marynować przez min 20 minut. Wyjąć i osuszyć. Polać miodem i musztardą. wszystko wymieszać przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Ćwiartki posypać bułką tartą, wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 15-20 minut.
Ryż przełożyć do garnka i zalać wodą ( na jedną porcję ryżu 2 porcje wody) dodać sok z buraka i odrobinę soli. Gotować na wolnym ogniu aż ryż będzie miękki.
Podawać Smacznego.