Do góry

Dania główne Przepis na:

Ćwiartki pieczone w świeżych ziołach

Ćwiartki pieczone w świeżych ziołach

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4705

Dodano:

Odsłon: 374

Świeże zioła hodowane w domu można użyć jako aromatycznej marynaty do ćwiartek kurczaka ;)

Składniki

  • ćwiartki z kurczaka 4-5 szt
  • bazylia świeża 1 łyżka
  • tymianek świeży 1 łyżeczka
  • rozmaryn świeży 1 łyżeczka
  • świeży majeranek 1 łyżeczka
  • sól morska 1 1/2 łyżeczki
  • oliwa 3-4 łyżki
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie świeże zioła umyć i posiekać, połączyć z solą i oliwą. Umyte ćwiartki dokładnie natrzeć ziołami i na kilka godzin schować do lodówki.

  2. Następnie przełożyć na blachę i piec w nagrzanym piekarniku przez ok. 80-90 min. w temp. 160 stopni. Od czasu do czasu miso należy polewając wytworzonym sosem. Przed podaniem można ozdobić świeżymi ziołami.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń