Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeże zioła hodowane w domu można użyć jako aromatycznej marynaty do ćwiartek kurczaka ;)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 259
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 259
Składniki
Wszystkie świeże zioła umyć i posiekać, połączyć z solą i oliwą. Umyte ćwiartki dokładnie natrzeć ziołami i na kilka godzin schować do lodówki.
Następnie przełożyć na blachę i piec w nagrzanym piekarniku przez ok. 80-90 min. w temp. 160 stopni. Od czasu do czasu miso należy polewając wytworzonym sosem. Przed podaniem można ozdobić świeżymi ziołami. Smacznego!