Do góry

Dania główne Przepis na:

Ćwiartki w ziołach

Ćwiartki w ziołach

Autor:

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 422

Dodano:

Odsłon: 198

Smaczne i szybkie w przygotowaniu danie.

Składniki

  • Ćwiartki (u mnie po jednej na osobę)
  • Natka Pietruszki
  • Natka koperku
  • Kolendra
  • Sól
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zioła posiekać i przełożyć na dno brytfanki.
    Ułożyć ćwiartki. Podlać wodą (można użyć wywaru z gotowania warzyw, mięsa bądź dodać do wody kostkę rosołową) tak by prawie przykrywała mięso. Posypać z wierzchu solą.

    Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 35-45 minut.

    U mnie podane z kaszą gryczaną i sałatką.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń