Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie w przygotowaniu danie.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13560
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 910
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13560
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 910
Składniki
Zioła posiekać i przełożyć na dno brytfanki. Ułożyć ćwiartki. Podlać wodą (można użyć wywaru z gotowania warzyw, mięsa bądź dodać do wody kostkę rosołową) tak by prawie przykrywała mięso. Posypać z wierzchu solą. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok 35-45 minut. U mnie podane z kaszą gryczaną i sałatką. Smacznego.