Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny sposób na delikatne mięso z udek kurczaka.
Polecam.
Odsłon: 295
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 379
Polecam.
Odsłon: 295
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 379
Składniki
Ćwiartki kurczaka myjemy, kroimy na połówki i nacieramy solą, pieprzem ,papryką, ziołami, przyprawą do kurczaka i posiekanym czosnkiem. Odstawiamy na minimum 30 minut do lodówki. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso, dodajemy pokrojoną w półplasterki cebulę i smażymy na rumiano. Podlewamy wodą i przekładamy do garnka, dusimy 30 minut na wolnym ogniu aż cebula się rozgotuje. Otrzymujemy rozpływające się w ustach mięso w sosie cebulowym.