Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny sposób na delikatne mięso z udek kurczaka.
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 181
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 179
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 459
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 117
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 181
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 179
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 459
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 117
Składniki
Ćwiartki kurczaka myjemy, kroimy na połówki i nacieramy solą, pieprzem ,papryką, ziołami, przyprawą do kurczaka i posiekanym czosnkiem. Odstawiamy na minimum 30 minut do lodówki. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso, dodajemy pokrojoną w półplasterki cebulę i smażymy na rumiano. Podlewamy wodą i przekładamy do garnka, dusimy 30 minut na wolnym ogniu aż cebula się rozgotuje. Otrzymujemy rozpływające się w ustach mięso w sosie cebulowym.