Do góry

Dania główne Przepis na:

Ćwiartki z kurczaka duszone

Ćwiartki z kurczaka duszone

Autor:

Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 1113

Dodano:

Odsłon: 1289

Szybki i smaczny sposób na delikatne mięso z udek kurczaka.

Składniki

  • Kurczak tylna ćwiartka 2 duże szt
  • Przyprawa do kurczaka
  • Zioła prowansalskie, 2 ząbki czosnku
  • Sól, pieprz, papryka słodka mielona
  • -------------------------------------------------------
  • Cebula 2 szt
  • Olej rzepakowy
  • Liść laurowy , ziele angielskie
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ćwiartki z kurczaka duszone

Przygotowanie

  1. Ćwiartki kurczaka myjemy, kroimy na połówki i nacieramy solą, pieprzem ,papryką, ziołami, przyprawą do kurczaka i posiekanym czosnkiem.

    Odstawiamy na minimum 30 minut do lodówki.

    Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso, dodajemy pokrojoną w półplasterki cebulę i smażymy na rumiano.

    Podlewamy wodą i przekładamy do garnka, dusimy 30 minut na wolnym ogniu aż cebula się rozgotuje. Otrzymujemy rozpływające się w ustach mięso w sosie cebulowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń