Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pałki i podudzia z kurczaka w ziołach, pieczone z cebulą w piekarniku.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2406
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1540
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 557
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3690
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1440
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2406
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1540
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 557
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3690
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1440
Składniki
Ćwiartki z kurczaka czyścimy, myjemy w bieżącej wodzie i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Dokładnie nacieramy wszystkimi przyprawami, pokrojonym czosnkiem i olejem. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki, skrapiamy olejem i mieszamy. Wymieszaną cebulę równomiernie układamy w formie do pieczenia.
Na wyłożoną cebulę układamy pałki jak i podudzia.
Pieczemy 70-80 minut w 180 stopniach Celsjusza z termoobiegiem na grzałki góra/dół. Pieczemy na rumiany kolor do miękkości mięsa. Smacznego !!!