Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pałki i podudzia z kurczaka w ziołach, pieczone z cebulą w piekarniku.
Ćwiartki z kurczaka czyścimy, myjemy w bieżącej wodzie i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Dokładnie nacieramy wszystkimi przyprawami, pokrojonym czosnkiem i olejem. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki, skrapiamy olejem i mieszamy. Wymieszaną cebulę równomiernie układamy w formie do pieczenia.
Na wyłożoną cebulę układamy pałki jak i podudzia.
Pieczemy 70-80 minut w 180 stopniach Celsjusza z termoobiegiem na grzałki góra/dół. Pieczemy na rumiany kolor do miękkości mięsa.
Smacznego !!!
Pyszny kurczak z chrupiącą skórką, pieczony w piekarniku, doprawiony azjatyck...
Odsłon: 12743
Pieczone udka z kurczaka to moja kolejna propozycja na prosty w wykonaniu obi...
Odsłon: 930
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki...
Odsłon: 153
Pysznym młodym ziemniakom wystarczy tylko lekkie podkreślenie smaku!
Odsłon: 520
Ogórki kanapkowe z kurkumą to świetny pomysł na zdrowy dodatek do pieczywa i...
Odsłon: 21
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10191
Latem zawsze mamy ochotę na szybkie ciasta z sezonowymi owocami. Większość cz...
Odsłon: 20
Makaron z warzywami i omletem oscypkowym w sosie orzechowo-sezamowym. Ogórki...
Odsłon: 153
Pysznym młodym ziemniakom wystarczy tylko lekkie podkreślenie smaku!
Odsłon: 520
Ogórki kanapkowe z kurkumą to świetny pomysł na zdrowy dodatek do pieczywa i...
Odsłon: 21
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10191
Latem zawsze mamy ochotę na szybkie ciasta z sezonowymi owocami. Większość cz...
Odsłon: 20
Składniki
Ćwiartki z kurczaka czyścimy, myjemy w bieżącej wodzie i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Dokładnie nacieramy wszystkimi przyprawami, pokrojonym czosnkiem i olejem. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki, skrapiamy olejem i mieszamy. Wymieszaną cebulę równomiernie układamy w formie do pieczenia.
Na wyłożoną cebulę układamy pałki jak i podudzia.
Pieczemy 70-80 minut w 180 stopniach Celsjusza z termoobiegiem na grzałki góra/dół. Pieczemy na rumiany kolor do miękkości mięsa. Smacznego !!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami
Dania główne
Tarta z kurkami i boczkiem (średnica 32 cm)
Dania główne
Leniwe kluski. Przepis ze starego zeszytu.
Dania główne
Łopatka pieczona w kapuście kiszonej
Pierogi z kaszą gryczaną i grzybami
Staropolski przepis na smaczne pierogi, polecam ten przepis.
Odsłon: 26
Tarta z kurkami i boczkiem (średnica 32 cm)
Fenomenalna tarta, sprawdzi się zarówno jako danie obiadowe dla całej rodziny...
Odsłon: 83