Do góry

Dania główne Przepis na:

Ćwiartki z kurczaka pieczone w piekarniku.

Ćwiartki z kurczaka pieczone w piekarniku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1610 Ocena: 22947

Dodano:

Odsłon: 8576

Pałki i podudzia z kurczaka w ziołach, pieczone z cebulą w piekarniku.

Składniki

  • ćwiartki z kurczaka 8 szt.
  • cebula 4 szt.
  • czosnek 4 ząbki
  • olej 6 łyżek
  • wegeta bez konserwantów 2 łyżki
  • pieprz ziołowy do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • sól do smaku
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ćwiartki z kurczaka pieczone w piekarniku.

Przygotowanie

  1. Ćwiartki z kurczaka czyścimy, myjemy w bieżącej wodzie i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Dokładnie nacieramy wszystkimi przyprawami, pokrojonym czosnkiem i olejem. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki, skrapiamy olejem i mieszamy. Wymieszaną cebulę równomiernie układamy w formie do pieczenia.

  2. Na wyłożoną cebulę układamy pałki jak i podudzia.

  3. Pieczemy 70-80 minut w 180 stopniach Celsjusza z termoobiegiem na grzałki góra/dół. Pieczemy na rumiany kolor do miękkości mięsa.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Luskib 25 czerwca A co do tego? Może pieczone ziemniaki z pieczarkami i cukinią? :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń