Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pałki i podudzia z kurczaka w ziołach, pieczone z cebulą w piekarniku.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 3600
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 531
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 107
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 50
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 3600
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 531
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 107
Prosta , szybka i smaczna sałatka, którą możemy podać jako dodatek do obiadu...
Odsłon: 50
Składniki
Ćwiartki z kurczaka czyścimy, myjemy w bieżącej wodzie i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Dokładnie nacieramy wszystkimi przyprawami, pokrojonym czosnkiem i olejem. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki, skrapiamy olejem i mieszamy. Wymieszaną cebulę równomiernie układamy w formie do pieczenia.
Na wyłożoną cebulę układamy pałki jak i podudzia.
Pieczemy 70-80 minut w 180 stopniach Celsjusza z termoobiegiem na grzałki góra/dół. Pieczemy na rumiany kolor do miękkości mięsa. Smacznego !!!