Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Palce lizać, takie pyszne ćwiartki . Przygotowanie bardzo proste .Zapraszam na filmik.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Składniki
Wszystkie przyprawy dodać do kurczaka, posolić, polać oliwą i wymieszać, odstawić na 15 min. do lodówki. Włączyć piekarnik ,nagrzać do 180 stopni. Kurczaka wykładamy na brytfankę przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika na środkową półkę. Funkcja jest włączona góra, dół. Pieczemy 70 minut. Po tym czasie mięso odkrywamy polewamy wytopionym tłuszczem. Włączamy funkcję grill i pieczemy przez 30 minut. Uwaga, po 20 minutach grillowania, [polać mięso wytopionym tłuszczem. Zapraszam na film na mój kanał. Buon appetito!