Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki PRL-u, cynaderki nie pojawiają się na naszych stołach tak często, jak kiedyś. Jedni za nimi przepadają, inni je nie lubią.
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 4571
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2950
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 433
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 4571
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2950
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 433
Składniki
Nerki dokładnie wymyć, wyciąć kanały moczowe, wymoczyć w zimnej wodzie 2-4 godzin zmieniając ją kilka razy. Ugotować do miękkości z liściem laurowym i zielem angielskim. Wodę odlać, nerki ostudzić, pokrajać w talarki, zalać bulionem warzywnym. Cebulę drobno pokrojoną zrumienić na maśle klarowanym, dodać mąkę, przyrządzić zasmażkę. Rozprowadzoną bulionem zasmażkę dodać do nerek, przyprawić solą, pieprzem prawdziwym i majerankiem. Zagotować. Podawać z różnego rodzaju kaszami na sypko, ziemniakami puree oraz surówkami z jarzyn, które nam odpowiadają.