Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki PRL-u, cynaderki nie pojawiają się na naszych stołach tak często, jak kiedyś. Jedni za nimi przepadają, inni je nie lubią.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 591
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11892
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 591
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11892
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Nerki dokładnie wymyć, wyciąć kanały moczowe, wymoczyć w zimnej wodzie 2-4 godzin zmieniając ją kilka razy. Ugotować do miękkości z liściem laurowym i zielem angielskim. Wodę odlać, nerki ostudzić, pokrajać w talarki, zalać bulionem warzywnym. Cebulę drobno pokrojoną zrumienić na maśle klarowanym, dodać mąkę, przyrządzić zasmażkę. Rozprowadzoną bulionem zasmażkę dodać do nerek, przyprawić solą, pieprzem prawdziwym i majerankiem. Zagotować. Podawać z różnego rodzaju kaszami na sypko, ziemniakami puree oraz surówkami z jarzyn, które nam odpowiadają.