Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki PRL-u, cynaderki nie pojawiają się na naszych stołach tak często, jak kiedyś. Jedni za nimi przepadają, inni je nie lubią.
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 754
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6938
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8606
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 249
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 754
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6938
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8606
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 249
Składniki
Nerki dokładnie wymyć, wyciąć kanały moczowe, wymoczyć w zimnej wodzie 2-4 godzin zmieniając ją kilka razy. Ugotować do miękkości z liściem laurowym i zielem angielskim. Wodę odlać, nerki ostudzić, pokrajać w talarki, zalać bulionem warzywnym. Cebulę drobno pokrojoną zrumienić na maśle klarowanym, dodać mąkę, przyrządzić zasmażkę. Rozprowadzoną bulionem zasmażkę dodać do nerek, przyprawić solą, pieprzem prawdziwym i majerankiem. Zagotować. Podawać z różnego rodzaju kaszami na sypko, ziemniakami puree oraz surówkami z jarzyn, które nam odpowiadają.