Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki PRL-u, cynaderki nie pojawiają się na naszych stołach tak często, jak kiedyś. Jedni za nimi przepadają, inni je nie lubią.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12513
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5254
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12513
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5254
Składniki
Nerki dokładnie wymyć, wyciąć kanały moczowe, wymoczyć w zimnej wodzie 2-4 godzin zmieniając ją kilka razy. Ugotować do miękkości z liściem laurowym i zielem angielskim. Wodę odlać, nerki ostudzić, pokrajać w talarki, zalać bulionem warzywnym. Cebulę drobno pokrojoną zrumienić na maśle klarowanym, dodać mąkę, przyrządzić zasmażkę. Rozprowadzoną bulionem zasmażkę dodać do nerek, przyprawić solą, pieprzem prawdziwym i majerankiem. Zagotować. Podawać z różnego rodzaju kaszami na sypko, ziemniakami puree oraz surówkami z jarzyn, które nam odpowiadają.