Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki PRL-u, cynaderki nie pojawiają się na naszych stołach tak często, jak kiedyś. Jedni za nimi przepadają, inni je nie lubią.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 208
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1319
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 610
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 208
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 217
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1319
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 610
Składniki
Nerki dokładnie wymyć, wyciąć kanały moczowe, wymoczyć w zimnej wodzie 2-4 godzin zmieniając ją kilka razy. Ugotować do miękkości z liściem laurowym i zielem angielskim. Wodę odlać, nerki ostudzić, pokrajać w talarki, zalać bulionem warzywnym. Cebulę drobno pokrojoną zrumienić na maśle klarowanym, dodać mąkę, przyrządzić zasmażkę. Rozprowadzoną bulionem zasmażkę dodać do nerek, przyprawić solą, pieprzem prawdziwym i majerankiem. Zagotować. Podawać z różnego rodzaju kaszami na sypko, ziemniakami puree oraz surówkami z jarzyn, które nam odpowiadają.