Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1085
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1057
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12994
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1085
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1057
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12994
Składniki
Mleko, płatki, jaja i mąki zmiksować w blenderze, dodać sól i cynamon. Jabłka zetrzeć ze skórką na grubych oczkach tarki i dodać do masy. Placuszki smażyć z obu stron na złocisty kolor. Do smażenia można użyć swój ulubiony i sprawdzony tłuszcz np, olej kokosowy, rzepakowy, oliwkę z oliwek. Placki nie wchłaniają tłuszczu. Polecam.