Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na delikatne i puszyste naleśniki z dodatkiem cytrynowej nuty. Dobór składników sprawia, że naleśniki świetnie się smażą oraz są bardzo elastyczne. Doskonale komponują się z dżemem, lekkim twarożkiem lub świeżymi owocami - polecam truskawki i banany :)
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 7834
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 7834
Składniki
Cytrynę parzymy wrzątkiem i ścieramy z niej skórkę. Do miksera dodajemy jajka, maślankę, wodę mineralną, mleko, mąkę, cukier puder, 2 łyżki soku z cytryny, 4 łyżki oleju oraz szczyptę soli i miksujemy wszystko na jednolitą masę. Do masy dodajemy otartą skórkę cytrynową, mieszamy i odstawiamy na około 10 minut, aby ciasto mogło odrobinę "popracować". Porcje ciasta wylewamy na patelnię naleśnikową, lekko wysmarowaną olejem przez pierwszą partią smażenia. Smażymy je z obu stron na delikatnie złoty kolor.
Życzę smacznego! :)