Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na delikatne i puszyste naleśniki z dodatkiem cytrynowej nuty. Dobór składników sprawia, że naleśniki świetnie się smażą oraz są bardzo elastyczne. Doskonale komponują się z dżemem, lekkim twarożkiem lub świeżymi owocami - polecam truskawki i banany :)
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9493
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2979
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6554
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9493
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 2979
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6554
Składniki
Cytrynę parzymy wrzątkiem i ścieramy z niej skórkę. Do miksera dodajemy jajka, maślankę, wodę mineralną, mleko, mąkę, cukier puder, 2 łyżki soku z cytryny, 4 łyżki oleju oraz szczyptę soli i miksujemy wszystko na jednolitą masę. Do masy dodajemy otartą skórkę cytrynową, mieszamy i odstawiamy na około 10 minut, aby ciasto mogło odrobinę "popracować". Porcje ciasta wylewamy na patelnię naleśnikową, lekko wysmarowaną olejem przez pierwszą partią smażenia. Smażymy je z obu stron na delikatnie złoty kolor.
Życzę smacznego! :)