Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle pyszna i "soczysta" ryba. Jedna z ulubionych. Prosto i smacznie.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1336
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1793
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 255
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 578
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1336
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1793
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 255
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 578
Składniki
Szpinak wrzucamy na rozgrzane masło, dodajemy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dusimy na małym ogniu, aż płyn odparuje. Dodajemy śmietanę, chwilę razem dusimy (cały czas mieszamy, by nam się nie przypaliło). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Rybę dzielimy na porcje, oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju, na rumiano z obu stron. Rybę podajemy od razu po usmażeniu z gorącym szpinakiem.