Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle pyszna i "soczysta" ryba. Jedna z ulubionych. Prosto i smacznie.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 880
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 174
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 9372
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 880
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 174
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 9372
Składniki
Szpinak wrzucamy na rozgrzane masło, dodajemy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dusimy na małym ogniu, aż płyn odparuje. Dodajemy śmietanę, chwilę razem dusimy (cały czas mieszamy, by nam się nie przypaliło). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Rybę dzielimy na porcje, oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju, na rumiano z obu stron. Rybę podajemy od razu po usmażeniu z gorącym szpinakiem.