Do góry

Dania główne Przepis na:

Czarniak na szpinaku

Czarniak na szpinaku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2295 Ocena: 50595

Dodano:

Odsłon: 7114

Niezwykle pyszna i "soczysta" ryba. Jedna z ulubionych. Prosto i smacznie.

Składniki

  • 400 g mrożonego szpinaku
  • 1 łyżka masła
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • 800 g czarniaka (po 200 g na osobę)
  • 5 łyżek mąki
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Czarniak na szpinaku

Przygotowanie

  1. Szpinak wrzucamy na rozgrzane masło, dodajemy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dusimy na małym ogniu, aż płyn odparuje. Dodajemy śmietanę, chwilę razem dusimy (cały czas mieszamy, by nam się nie przypaliło). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Rybę dzielimy na porcje, oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju, na rumiano z obu stron.

    Rybę podajemy od razu po usmażeniu z gorącym szpinakiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 14 lutego 2016 Przyznam, że tej ryby jeszcze nie próbowałam. Danie wygląda pysznie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń