Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na udka które rozpływają się w ustach.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10923
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6263
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5391
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13214
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4958
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10923
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6263
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5391
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13214
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4958
Składniki
1. Z udek wyjmujemy kości. 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Łączymy z serkami i prużymy do chwili rozpuszczenia.
7. Gotowym farszem napełniamy otwór w mięsie, pozostały farsz odkładamy na bok.
8. Zawijamy staranie żeby zakręć farsz.
9. Układamy w rękawie do pieczenia. 10. Pieczemy 30 minut w 180 °C.
11. Po upieczeniu udka układamy w naczyniu żaroodpornym.
12. Na około obkładamy pozostałym farszem.
14. Sos posypujemy serem startym na dużych oczach. 15. Zapiekamy 2 minuty, żeby ser się rozpuścił.
16.Danie gotowe. 17. Smacznego.