Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam eksperymentować w kuchni a ten eksperyment udał się znakomicie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1228
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2899
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 999
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1763
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1228
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2899
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 999
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1763
Składniki
Ćwiartki natrzeć solą. Pieprz kolorowy rozbić w moździerzu i dodać łyżeczkę oliwy.
Przygotowany pieprz ułożyć na cząstkach. Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok 30-40 minut.
Kapustę i cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie. Dodać ok 1/4 szklanki wody i dusić aż kapusta zacznie mięknąć.
Dodać łyżkę buraczków, doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i miodem.
U mnie podane z kaszą pęczak. Smacznego.