Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
            Uwielbiam eksperymentować w kuchni a ten eksperyment udał się znakomicie.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6302
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1951
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6302
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1951
 
         
         
                Składniki
Ćwiartki natrzeć solą. Pieprz kolorowy rozbić w moździerzu i dodać łyżeczkę oliwy.
Przygotowany pieprz ułożyć na cząstkach. Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok 30-40 minut.
Kapustę i cebulę pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie. Dodać ok 1/4 szklanki wody i dusić aż kapusta zacznie mięknąć.
Dodać łyżkę buraczków, doprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i miodem.
U mnie podane z kaszą pęczak. Smacznego.