Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 831 Ocena: 16492
Dodano: 02.12.2020
Odsłon: 1852
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Ciasto.
Do mąki dodaj pozostałe składniki wymieszaj, wyrób elastyczne ciasto i przykryj wilgotną ściereczką lub włóż je do woreczka foliowego na 10 minut.
Do mięsa mielonego dodaj pozostałe składniki przepisu i wszystko wymieszaj do połączenia się składników.
Z ciasta zrobić wałek, pokroić na ok. 15 kawałków z każdego kawałka ciasta rozwałkować koło o grubości ok. 1-2 mm. Na połowę każdego koła wyłożyć płasko nadzienie dokładnie zlepić brzegi dociskając widelcem.
W szerokim garnku lub na patelni rozgrzać olej (2-3 cm), wkładać czebureki, smażyć z obu stron na złoto.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Dolcevita-in-my-kitchen 05 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Jakie pyszniutkie :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Blog_Mydlo_i_Powidlo 03 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Super:) aż mi się jeść zachciało:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 03 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Pycha! az mi zaburczalo w brzuchu! Odpowiedzi: 2 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 03 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Super:)1 Kto głosował? | Odpowiedz