Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna potrawa tatarska, ukraińska. Smażone pierożki z mięsem.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 516
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 341
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7291
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 503
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3560
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 516
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 341
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7291
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 503
Składniki
Ciasto. Do mąki dodaj pozostałe składniki wymieszaj, wyrób elastyczne ciasto i przykryj wilgotną ściereczką lub włóż je do woreczka foliowego na 10 minut. Do mięsa mielonego dodaj pozostałe składniki przepisu i wszystko wymieszaj do połączenia się składników. Z ciasta zrobić wałek, pokroić na ok. 15 kawałków z każdego kawałka ciasta rozwałkować koło o grubości ok. 1-2 mm. Na połowę każdego koła wyłożyć płasko nadzienie dokładnie zlepić brzegi dociskając widelcem. W szerokim garnku lub na patelni rozgrzać olej (2-3 cm), wkładać czebureki, smażyć z obu stron na złoto.