Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna potrawa tatarska, ukraińska. Smażone pierożki z mięsem.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2569
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20054
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 548
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 658
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7092
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2569
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20054
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 548
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 658
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7092
Składniki
Ciasto. Do mąki dodaj pozostałe składniki wymieszaj, wyrób elastyczne ciasto i przykryj wilgotną ściereczką lub włóż je do woreczka foliowego na 10 minut. Do mięsa mielonego dodaj pozostałe składniki przepisu i wszystko wymieszaj do połączenia się składników. Z ciasta zrobić wałek, pokroić na ok. 15 kawałków z każdego kawałka ciasta rozwałkować koło o grubości ok. 1-2 mm. Na połowę każdego koła wyłożyć płasko nadzienie dokładnie zlepić brzegi dociskając widelcem. W szerokim garnku lub na patelni rozgrzać olej (2-3 cm), wkładać czebureki, smażyć z obu stron na złoto.