Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna potrawa tatarska, ukraińska. Smażone pierożki z mięsem.
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 1971
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2548
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 520
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52627
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 587
Pyszny i aksamitny sernik z korzennymi ciasteczkami i kremem Lotus, To wszyst...
Odsłon: 1971
U nas mówi się łysy drożdżowiec albo pajtok. Takie czyste ciasto. Nawet jak...
Odsłon: 2548
Jestem pewna, że czegoś takiego nie próbowaliście. ;) Przysmak wigilijny to c...
Odsłon: 520
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52627
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 587
Składniki
Ciasto. Do mąki dodaj pozostałe składniki wymieszaj, wyrób elastyczne ciasto i przykryj wilgotną ściereczką lub włóż je do woreczka foliowego na 10 minut. Do mięsa mielonego dodaj pozostałe składniki przepisu i wszystko wymieszaj do połączenia się składników. Z ciasta zrobić wałek, pokroić na ok. 15 kawałków z każdego kawałka ciasta rozwałkować koło o grubości ok. 1-2 mm. Na połowę każdego koła wyłożyć płasko nadzienie dokładnie zlepić brzegi dociskając widelcem. W szerokim garnku lub na patelni rozgrzać olej (2-3 cm), wkładać czebureki, smażyć z obu stron na złoto.