Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czebureki czyli placki nadziewane farszem z mielonego mięsa to tradycyjna potrawa kuchni Tatarskiej. Czebureki podbiły serca i żołądki także innych nacji. W Polsce wykonywana przez starsze gospodynie podczas rodzinnych świąt na potrzeby domowników.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 157
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 278
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 53
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 157
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 278
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 53
Składniki
Ciasto wyrobić tak jak na pierogi i do powstałej kruszonki wlać 5-6 łyżek wody, zagnieść ciasto i przenieść w chłodne miejsce. W międzyczasie ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce z cebulą, dodać do mięsa, wlać bulion, chrzan, musztardę, przyprawić do smaku, dobrze wymieszać. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 3 mm, wykrawać dużą szklanką kółka. Nakładać farsz,
zlepiać pierożki, ułożyć na wcześniej przygotowaną blaszkę, posmarować rozmąconym jajkiem.
Piec w temperaturze 200 stopni przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze przez 20 minut. Możemy również usmażyć pierożki na głębokim tłuszczu.