Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja popularnych kaukaskich pierogów.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 14
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 12
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21611
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 14
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 12
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21611
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Składniki
Ciasto: Mąkę wsypuję na stolnicę dodaję sól, kawałki masła, żółtka, śmietanę, ocet stopniowo dolewam gorącą wodę i zarabiam gładkie elastyczne ciasto.
Ciasto formuję w kulę i zostawiam pod przykryciem na 30 minut.
W czasie gdy ciasto odpoczywa przygotowuję farsz. W robocie kuchennym tarczą do warzyw po koreańsku ścieram warzywa oprócz kukurydzy.
Do zmielonego mięsa dodaję rozdrobnione warzywa, posiekany lubczyk, sos Worcestershire oraz przyprawy. Dokładnie mieszam.
Z ciasta odrywam kawałki po 80 g.
Ciasto cienko wałkuję. Z pomocą noża do pizzy dookoła talerzyka wykrawam placki o średnicy około 20 cm.
Na połowie placka rozsmarowuję porcję farszu.
Składam na pół mocno zlepiam brzegi palcami i dodatkowo dociskam widelcem.
Czebureki smażę na rozgrzanym smalcu na rumiano z obu stron.
Usmażone czebureki osączam na papierowych ręcznikach.
Czebureki najlepiej smakują na gorąco.