Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja popularnych kaukaskich pierogów.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10101
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1158
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 561
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10101
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1158
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 561
Składniki
Ciasto: Mąkę wsypuję na stolnicę dodaję sól, kawałki masła, żółtka, śmietanę, ocet stopniowo dolewam gorącą wodę i zarabiam gładkie elastyczne ciasto.
Ciasto formuję w kulę i zostawiam pod przykryciem na 30 minut.
W czasie gdy ciasto odpoczywa przygotowuję farsz. W robocie kuchennym tarczą do warzyw po koreańsku ścieram warzywa oprócz kukurydzy.
Do zmielonego mięsa dodaję rozdrobnione warzywa, posiekany lubczyk, sos Worcestershire oraz przyprawy. Dokładnie mieszam.
Z ciasta odrywam kawałki po 80 g.
Ciasto cienko wałkuję. Z pomocą noża do pizzy dookoła talerzyka wykrawam placki o średnicy około 20 cm.
Na połowie placka rozsmarowuję porcję farszu.
Składam na pół mocno zlepiam brzegi palcami i dodatkowo dociskam widelcem.
Czebureki smażę na rozgrzanym smalcu na rumiano z obu stron.
Usmażone czebureki osączam na papierowych ręcznikach.
Czebureki najlepiej smakują na gorąco.