Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki nie tylko dla dzieci, są przepyszne.Przepis mam od znajomej z NK.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10307
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5296
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12752
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4513
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10307
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5296
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12752
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4513
Składniki
ciasto-Do mleka dodać połamaną czekoladę i podgrzewać mieszając do rozpuszczenia czekolady. Następnie mleko ostudzić. Zmiksować jajka z cukrem,szczyptą soli, przesiać mąkę z kakao. Miksując dolewać czekoladowe mleko i rozpuszczone masło. Ciasto odstawić na pół godziny. Usmażyć na oleju naleśniki.Składać na talerzu.
Krem budyniowy- Budyń ugotować według instrukcji na opakowaniu, dodając 3 łyżki cukru. Ostudzony zmiksować z serkiem.Banany obrać, pokroić w plasterki. Każdy naleśnik posmarować z 2 łyżkami kremem, ułożyć plasterki banana i złożyć w kopertę. Posypać cukrem pudrem, albo polać rozpuszczoną czekoladą.