Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki nie tylko dla dzieci, są przepyszne.Przepis mam od znajomej z NK.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326143
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12004
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16616
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5354
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326143
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12004
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16616
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5354
Składniki
ciasto-Do mleka dodać połamaną czekoladę i podgrzewać mieszając do rozpuszczenia czekolady. Następnie mleko ostudzić. Zmiksować jajka z cukrem,szczyptą soli, przesiać mąkę z kakao. Miksując dolewać czekoladowe mleko i rozpuszczone masło. Ciasto odstawić na pół godziny. Usmażyć na oleju naleśniki.Składać na talerzu.
Krem budyniowy- Budyń ugotować według instrukcji na opakowaniu, dodając 3 łyżki cukru. Ostudzony zmiksować z serkiem.Banany obrać, pokroić w plasterki. Każdy naleśnik posmarować z 2 łyżkami kremem, ułożyć plasterki banana i złożyć w kopertę. Posypać cukrem pudrem, albo polać rozpuszczoną czekoladą.