Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Totalnie zakręcone pierogi! Po pierwsze - bo z czekoladą! Po drugie - bo mają zakręcony wzorek! By stworzyć zakręcony wzorek trzeba się niestety troszkę napracować, ale warto bo efekt jest fantastyczny! Można również przygotować zwykłe "białe" ciasto, smak będzie identyczny. Ja podałam pierogi z sosem czekoladowym.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4177
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 222
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 749
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3599
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 741
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4177
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 222
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 749
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3599
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 741
Składniki
Ciasto: z mąki, mleka, wody, żółtka, masła i soli zagniatamy elastyczne ciasto. Dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy kakao i 2 łyżki mleka, zagniatamy. Obie części rozwałkowujemy na prostokąty takiej samej wielkości i grubości około 0,5cm. Jasne ciasto smarujemy lekko wodą, kładziemy na nie ciemne ciasto i również smarujemy wodą. Oba płaty ciasta zwijamy w rulon wzdłuż dłuższego boku. Następnie rulon kroimy na plastry grubości około 0,5cm. Każdy plasterek rozwałkowujemy na cieńszy okręg.
Nadzienie: ser mieszamy z cukrami, żółtkiem i czekoladą, schładzamy w lodówce około 60 minut.
Na rozwałkowane okręgi z ciasta nakładamy łyżeczkę farszu, przykrywamy drugim okręgiem i sklejamy boki. Można mocniej docisnąć widelcem.
Pierogi wrzucamy na lekko osolony wrzątek z dodatkiem łyżki oliwy. Gotujemy około 5 minut. Podajemy z sosem czekoladowym.