Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka po bretońsku na szybko. Zrobiona z czerwonej fasoli z puszki. Smakiem nie odbiega od suchej fasoli, a jest wygodniejsza w użyciu i dużo szybsza w przygotowaniu. Fasolka po bretońsku świetnie sprawdzi się jako danie obiadowe. Można ją podać z ziemniakami, lub ze świeżym pieczywem. My lubimy z pieczywem, oczywiście swojskim :)
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 287
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3776
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 287
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3776
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Do podsmażonej cebulki dodać kiełbasę pokrojoną w większą kostkę. Smażyć jeszcze chwilę. Zależy czy lubicie mniej czy bardziej podsmażoną. Pod koniec smażenia dodać drobno pokrojony czosnek. Następnie dodać fasolę razem z zalewą. Gotować 5-7 minut.
Po tym czasie wlać przecier pomidorowy. Przyprawić solą pieprzem, majerankiem i papryką według swojego smaku. Gotować jeszcze 10-15 minut na niewielkim gazie, często mieszając. Podałam ze swojska bagietką.