Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka po bretońsku na szybko. Zrobiona z czerwonej fasoli z puszki. Smakiem nie odbiega od suchej fasoli, a jest wygodniejsza w użyciu i dużo szybsza w przygotowaniu. Fasolka po bretońsku świetnie sprawdzi się jako danie obiadowe. Można ją podać z ziemniakami, lub ze świeżym pieczywem. My lubimy z pieczywem, oczywiście swojskim :)
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1535
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 113
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18351
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 581
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1018
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1535
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 113
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18351
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 581
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 1018
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Do podsmażonej cebulki dodać kiełbasę pokrojoną w większą kostkę. Smażyć jeszcze chwilę. Zależy czy lubicie mniej czy bardziej podsmażoną. Pod koniec smażenia dodać drobno pokrojony czosnek. Następnie dodać fasolę razem z zalewą. Gotować 5-7 minut.
Po tym czasie wlać przecier pomidorowy. Przyprawić solą pieprzem, majerankiem i papryką według swojego smaku. Gotować jeszcze 10-15 minut na niewielkim gazie, często mieszając. Podałam ze swojska bagietką.