Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspiera organizm w zwalczaniu anemii. Kapusta to warzywo zdrowia i młodości. Jest doskonałym źródłem witamin i składników mineralnych w tym potasu, wapnia, sodu i magnezu. Czerwona kapusta na krótko to doskonały dodatek do śląskich klusek, do zrazów, kaczyny czy kotletów
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 157
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104513
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 337
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9042
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 157
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104513
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 337
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9042
Składniki
Kapustę obrać z pierwszych liści i pokroić na ćwiartki. Poszatkować odrzucając głąby. Włożyć do rondla w którym jest trochę wody i smalec i zagotować. W tym czasie obrać jabłko, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do rondla. Wsypać sól i cukier, dolać wody do wysokości kapusty. Gotować do miękkości kapusty co jakiś czas mieszając. Pod koniec gdy kapusta jest miękka dodać 2 łyżeczki octu. Wszystko dobrze wymieszać.