Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspiera organizm w zwalczaniu anemii. Kapusta to warzywo zdrowia i młodości. Jest doskonałym źródłem witamin i składników mineralnych w tym potasu, wapnia, sodu i magnezu. Czerwona kapusta na krótko to doskonały dodatek do śląskich klusek, do zrazów, kaczyny czy kotletów
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 295
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14984
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2959
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 295
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14984
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2959
Składniki
Kapustę obrać z pierwszych liści i pokroić na ćwiartki. Poszatkować odrzucając głąby. Włożyć do rondla w którym jest trochę wody i smalec i zagotować. W tym czasie obrać jabłko, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do rondla. Wsypać sól i cukier, dolać wody do wysokości kapusty. Gotować do miękkości kapusty co jakiś czas mieszając. Pod koniec gdy kapusta jest miękka dodać 2 łyżeczki octu. Wszystko dobrze wymieszać.