Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspiera organizm w zwalczaniu anemii. Kapusta to warzywo zdrowia i młodości. Jest doskonałym źródłem witamin i składników mineralnych w tym potasu, wapnia, sodu i magnezu. Czerwona kapusta na krótko to doskonały dodatek do śląskich klusek, do zrazów, kaczyny czy kotletów
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 31
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1256471
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2967
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 31
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1256471
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2967
Składniki
Kapustę obrać z pierwszych liści i pokroić na ćwiartki. Poszatkować odrzucając głąby. Włożyć do rondla w którym jest trochę wody i smalec i zagotować. W tym czasie obrać jabłko, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do rondla. Wsypać sól i cukier, dolać wody do wysokości kapusty. Gotować do miękkości kapusty co jakiś czas mieszając. Pod koniec gdy kapusta jest miękka dodać 2 łyżeczki octu. Wszystko dobrze wymieszać.