Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwone pesto jest arcysmaczne i każdy powinien mieć jego słoiczek w lodówce. Przydaje się zawsze, gdy macie mało czasu na zrobienie obiadu - wtedy po prostu należy ugotować kluchy (lub makaron;)) i dorzucić łyżkę lub dwie gotowej pasty. Smak iście śródziemnomorski, mocno wytrawny.
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 437
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2359
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38677
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1359
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 437
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2359
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38677
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1359
Składniki
Jeśli lubicie wersję mocno czosnkową, do przepisu należy dorzucić jeszcze jeden ząbek czosnku. A jeśli akurat ma to być pesto także dla dzieci, które raczej za czosnkiem nie przepadają, po prostu usuńcie go z listy składników. I tak będzie pyszne. Przygotowanie z kolei jest arcyproste - po prostu wrzucamy wszystkie składniki do blendera lub malaksera i miksujemy. Nie napiszę, że "na gładką masę', bo w gotowym pesto widać kawałeczki posiekanych orzechów pinii i masa jest taka raczej niejednorodna.
Ze względu na wysoką zawartość oliwy w przepisie pesto można trzymać w lodówce przez co najmniej kilka dni i nie traci ono swoich właściwości smakowych.