Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwone pesto jest arcysmaczne i każdy powinien mieć jego słoiczek w lodówce. Przydaje się zawsze, gdy macie mało czasu na zrobienie obiadu - wtedy po prostu należy ugotować kluchy (lub makaron;)) i dorzucić łyżkę lub dwie gotowej pasty. Smak iście śródziemnomorski, mocno wytrawny.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1745
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8297
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 723
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252900
Polecam.
Odsłon: 1389
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1745
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8297
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 723
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252900
Polecam.
Odsłon: 1389
Składniki
Jeśli lubicie wersję mocno czosnkową, do przepisu należy dorzucić jeszcze jeden ząbek czosnku. A jeśli akurat ma to być pesto także dla dzieci, które raczej za czosnkiem nie przepadają, po prostu usuńcie go z listy składników. I tak będzie pyszne. Przygotowanie z kolei jest arcyproste - po prostu wrzucamy wszystkie składniki do blendera lub malaksera i miksujemy. Nie napiszę, że "na gładką masę', bo w gotowym pesto widać kawałeczki posiekanych orzechów pinii i masa jest taka raczej niejednorodna.
Ze względu na wysoką zawartość oliwy w przepisie pesto można trzymać w lodówce przez co najmniej kilka dni i nie traci ono swoich właściwości smakowych.