Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwone pesto jest arcysmaczne i każdy powinien mieć jego słoiczek w lodówce. Przydaje się zawsze, gdy macie mało czasu na zrobienie obiadu - wtedy po prostu należy ugotować kluchy (lub makaron;)) i dorzucić łyżkę lub dwie gotowej pasty. Smak iście śródziemnomorski, mocno wytrawny.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10100
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3891
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42401
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 458
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 279
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 405
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10100
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3891
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42401
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 458
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 279
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 405
Składniki
Jeśli lubicie wersję mocno czosnkową, do przepisu należy dorzucić jeszcze jeden ząbek czosnku. A jeśli akurat ma to być pesto także dla dzieci, które raczej za czosnkiem nie przepadają, po prostu usuńcie go z listy składników. I tak będzie pyszne. Przygotowanie z kolei jest arcyproste - po prostu wrzucamy wszystkie składniki do blendera lub malaksera i miksujemy. Nie napiszę, że "na gładką masę', bo w gotowym pesto widać kawałeczki posiekanych orzechów pinii i masa jest taka raczej niejednorodna.
Ze względu na wysoką zawartość oliwy w przepisie pesto można trzymać w lodówce przez co najmniej kilka dni i nie traci ono swoich właściwości smakowych.