Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobiowe pałki dla miłośników czosnku. Proste w przygotowaniu danie pysznie smakuje z surówką, frytkami lub kluskami ziemniaczanymi.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2913
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2913
Składniki
Naczynie żaroodporne natłuszczamy olejem. Sól, pieprz, curry, kurkumę, paprykę słodką i ostrą oraz czosnek granulowany mieszamy. Pałki myjemy, osuszamy i nacieramy przygotowaną mieszanką przypraw. Układamy w naczyniu żaroodpornym przekładając pokrojonymi ząbkami czosnku, przykrywamy i odstawiamy na 2-3 godz. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni C. Pieczemy ok. 45 min.