Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połącznie czosnkowego tagliatelle ze szpinakiem, sosem serowym oraz marynowanymi krewetkami:)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 796
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11172
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3978
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1379
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 796
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11172
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3978
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1379
Składniki
Krewetki rozmrażamy, płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy. Z 3 łyżek oliwy, soku z cytryny, soli, odrobiny białego pieprzu, bazylii i 2 przeciśniętych przez praskę ząbków czosnku przygotowujemy marynatę do krewetek. Krewetki wkładamy do marynaty i odstawiamy do lodówki na 30 minut.
Makaron gotujemy al dente. 1 łyżkę oliwy rozgrzewamy na patelni, dodajemy cebulę. Szklimy 5 minut i dodajemy szpinak, dusimy do chwili, aż szpinak zwiędnie. W tym czasie rozgrzewamy drugą patelnię i wlewamy krewetki wraz z marynatą. Smażymy po około 3 minuty z każdej strony. Do jogurtu dodajemy ser, 1 ząbek przeciśniętego czosnku i odrobinę pieprzu. Do szpinaku dodajemy makaron oraz jogurt wymieszany z serem. Całość mieszamy i dusimy około 2 minuty.
Wykładamy na talerze, na górze układamy usmażone krewetki i dekorujemy połówkami pomidorków koktajlowych. Smacznego:)