Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 158
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 158
Składniki
Obrane ziemniaki gotujemy na pół miękko, odcedzamy. Gdy przestygną, kroimy w ćwiartki. Połowę oliwy rozgrzewamy na patelni, wrzucamy ziemniaki i obsmażamy ze wszystkich stron na złoto.
Pomidory myjemy i kroimy w cząstki. Filety myjemy, skrapiamy sokiem z cytryny, prószymy solą i pieprzem. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki.
Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy plasterkami czosnku, okładamy pomidorami i ziemniakami. Całość posypujemy suszonymi ziołami, skrapiamy resztą oliwy. Na 40 minut wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220oC.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji 5,20 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 236 kcal Białko 26g/Tłuszcz 12 g/Węglowodany 25 gŹródło: Rewia