Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako , że jesień wkrótce zawita, zawitają i na nasze stoły dynie.
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 208
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 117
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 200
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 300
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 65
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 208
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 117
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 200
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 300
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 65
Składniki
Mąkę przesiać, wsypać sól i wlać olej. Wymieszać, a potem zaparzyć wrzątkiem. Jak trochę przestygnie, zagnieść ciasto. Niech poleży 30 minut.
Dla nadzienia cebulę drobno posiekać, wymieszać z dynią, doprawić solą, pieprzem (mocno) i cukrem.
Ciasto rozwałkować cieńko - ok 2 mm. Wykrawać duże kręgi - ok 18-20 cm. Kłaść nadzienie na jednej połówce, przykryć drógą połową i zacisnąć brzegi widelcem. Smażyć na głębokim oleju.
Ps 1 Zamiast dyni można dodać farsz mięsny - taki zwykły, raczej do mielonych niż do spaghetti, (mięso,cebula,czosnek,sól,pieprz,zioła).Trochę wody by farsz się dobrze smarował . Ps 2 Jako nadzienie można dodać kapustę . (Kapustę pokroić,dodać pomidorka ,papryczkę i poddusić). albo para z grzybami. Ps 3 A do takiego bardzo "wypasionego" czadu możemy do środka ,na nadzienie położyć żółty ser Ps 4 Przepis i wszystkie te wiadomości pochodzą z Cin cin http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=16735