Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite danie na obiad.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7788
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7788
Składniki
Cebulę obueramy, kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju. Podsmażoną cebulkę przekładamy do miski. Mięso z szynki wieprzowej kroimy w kostkę. Obsypujemy delikatnie mąką. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem.
Podsmażamy mięso. Do mięsa wkładamy podsmażoną wcześniej cebulkę. Dodajemy pokrojony czosnek, paprykę w kostkę, puszkę pomidorów. Wlewamy 100 ml wody, doprawiamy przyprawami - solą, pieprzem, papryką, ziołami. Przykrywamy pokrywką i dusimy przez około 40 minut. Od czasu do czasu mieszamy.
Po upływie tego czasu dodajemy pokrojone pieczarki marynowane i ogórki kiszone. Dusimy przez kolejne 10 minut. Sos mamy przygotowany. Woreczki kaszy jaglanej wrzucamy do gotującej się, osolonej wody. Czas gotowania - 15 do 20 minut.
Przekładamy na talerz, smacznego!