Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite danie na obiad.
Cebulę obueramy, kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju. Podsmażoną cebulkę przekładamy do miski.
Mięso z szynki wieprzowej kroimy w kostkę. Obsypujemy delikatnie mąką. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem.
Podsmażamy mięso. Do mięsa wkładamy podsmażoną wcześniej cebulkę. Dodajemy pokrojony czosnek, paprykę w kostkę, puszkę pomidorów. Wlewamy 100 ml wody, doprawiamy przyprawami - solą, pieprzem, papryką, ziołami. Przykrywamy pokrywką i dusimy przez około 40 minut. Od czasu do czasu mieszamy.
Po upływie tego czasu dodajemy pokrojone pieczarki marynowane i ogórki kiszone. Dusimy przez kolejne 10 minut. Sos mamy przygotowany. Woreczki kaszy jaglanej wrzucamy do gotującej się, osolonej wody. Czas gotowania - 15 do 20 minut.
Przekładamy na talerz, smacznego!
Szybkie danie jednogarnkowe a raczej jednopatelniowe ;) Typowe chińskie słodk...
Odsłon: 19054
To danie zawdzięcza wyjątkowy smak, sosowi hoisin. Sos sporządzany na bazie ś...
Odsłon: 1286
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 26
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 27
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 66
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 51
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 62
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 26
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 27
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 66
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 51
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 62
Składniki
Cebulę obueramy, kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju. Podsmażoną cebulkę przekładamy do miski. Mięso z szynki wieprzowej kroimy w kostkę. Obsypujemy delikatnie mąką. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem.
Podsmażamy mięso. Do mięsa wkładamy podsmażoną wcześniej cebulkę. Dodajemy pokrojony czosnek, paprykę w kostkę, puszkę pomidorów. Wlewamy 100 ml wody, doprawiamy przyprawami - solą, pieprzem, papryką, ziołami. Przykrywamy pokrywką i dusimy przez około 40 minut. Od czasu do czasu mieszamy.
Po upływie tego czasu dodajemy pokrojone pieczarki marynowane i ogórki kiszone. Dusimy przez kolejne 10 minut. Sos mamy przygotowany. Woreczki kaszy jaglanej wrzucamy do gotującej się, osolonej wody. Czas gotowania - 15 do 20 minut.
Przekładamy na talerz, smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
PIRZOLA. Przepyszny grillowany kurczak z pieczonymi warzywami.
Dania główne
ORMIAŃSKA HASZLAMA Z KARKÓWKĄ JAGNIĘCĄ
Dania główne
Pieczony morszczuk w warzywach
Dania główne
Mięso z chrząstką z dodatkiem cukinii
PIRZOLA. Przepyszny grillowany kurczak z pieczonymi warzywami.
Słowo PIRZOLA po polsku znaczy posiekać. Tak więc zapraszamy Was do wypróbowa...
Odsłon: 23
ORMIAŃSKA HASZLAMA Z KARKÓWKĄ JAGNIĘCĄ
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 51