Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite danie na obiad.
Cebulę obueramy, kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju. Podsmażoną cebulkę przekładamy do miski.
Mięso z szynki wieprzowej kroimy w kostkę. Obsypujemy delikatnie mąką. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem.
Podsmażamy mięso. Do mięsa wkładamy podsmażoną wcześniej cebulkę. Dodajemy pokrojony czosnek, paprykę w kostkę, puszkę pomidorów. Wlewamy 100 ml wody, doprawiamy przyprawami - solą, pieprzem, papryką, ziołami. Przykrywamy pokrywką i dusimy przez około 40 minut. Od czasu do czasu mieszamy.
Po upływie tego czasu dodajemy pokrojone pieczarki marynowane i ogórki kiszone. Dusimy przez kolejne 10 minut. Sos mamy przygotowany. Woreczki kaszy jaglanej wrzucamy do gotującej się, osolonej wody. Czas gotowania - 15 do 20 minut.
Przekładamy na talerz, smacznego!
To danie zawdzięcza wyjątkowy smak, sosowi hoisin. Sos sporządzany na bazie ś...
Odsłon: 1324
Chińskie jedzenie to szybkie jedzenie:). Jego przygotowanie nie powinno zająć...
Odsłon: 8652
Idealna pasta zastępująca kupną kostkę rosołową. Jest zdrowsza i jedna czubat...
Odsłon: 222
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 246
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 118
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 226
Idealna pasta zastępująca kupną kostkę rosołową. Jest zdrowsza i jedna czubat...
Odsłon: 222
Królowa pomidorowa. Dzieciaki ją uwielbiają. Dziś szybka wersja. Jeśli zosta...
Odsłon: 246
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 118
Placki z młodych ziemniaków, perfekcyjne połączenie smaków, które tworzy dani...
Odsłon: 226
Składniki
Cebulę obueramy, kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oleju. Podsmażoną cebulkę przekładamy do miski. Mięso z szynki wieprzowej kroimy w kostkę. Obsypujemy delikatnie mąką. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem.
Podsmażamy mięso. Do mięsa wkładamy podsmażoną wcześniej cebulkę. Dodajemy pokrojony czosnek, paprykę w kostkę, puszkę pomidorów. Wlewamy 100 ml wody, doprawiamy przyprawami - solą, pieprzem, papryką, ziołami. Przykrywamy pokrywką i dusimy przez około 40 minut. Od czasu do czasu mieszamy.
Po upływie tego czasu dodajemy pokrojone pieczarki marynowane i ogórki kiszone. Dusimy przez kolejne 10 minut. Sos mamy przygotowany. Woreczki kaszy jaglanej wrzucamy do gotującej się, osolonej wody. Czas gotowania - 15 do 20 minut.
Przekładamy na talerz, smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi ze szpinakiem i serem feta
Dania główne
Pierogi z jagodami
Dania główne
Zapiekane pieczarki z kurczakiem
Dania główne
Placki ziemniaczane z kurczakiem
Pierogi ze szpinakiem i serem feta
Domowe pierogi z wyrazistym szpinakowym farszem i serem feta. Do ich przygoto...
Odsłon: 46
Pierogi z jagodami
Doskonała propozycja na obiad lub deser. Pierogi z jagodami polane masłem, śm...
Odsłon: 57