Do góry

Dania główne Przepis na:

Danie Generała

Danie Generała

Autor:

Przepisów i artykułów: 769 Ocena: 7740

Dodano:

Odsłon: 968

Połączenie delikatnego mięsa z kurczaka z fasolą również może nas pod względem smakowym mile zaskoczyć

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • Cebula
  • Papryka czerwona
  • Opakowanie fasoli Jaś
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Przyprawa do kurczaka
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Danie Generała

Przygotowanie

  1. 1. Fasolę moczymy w wodzie, najlepiej na całą noc, następnie gotujemy w osolonej wodzie
    2. Mięso kroimy w plastry, każdy plaster na połowę
    3. Doprawiamy przyprawą oraz solą i smażymy na rozgrzanym oleju

  2. 4. Na drugiej patelni typu wok prużymy na rozgrzanym oleju obraną i drobno pokrojoną cebulę
    5. Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki
    6. Następnie dodajemy fasolę, podlewamy wodą, wlewamy przecier pomidorowy i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody

  3. 7. Na koniec łączymy z mięsem, chwilkę gotujemy
    8. Danie gotowe
    9. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 27 maja O QRCZE :D
Takich kombinacji nie znałem, więc warto wypróbować :) A jakiego to generała, hmmm? Chyba nie tego w czarnych okularach ;p
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń