Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Strogonow z kurczaka to przepyszne danie jednogarnkowe które często przygotowuję jako danie gorące na imprezy. Wszystkim zawsze smakuje i szybko znika.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40672
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1064
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 260
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3392
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40672
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1064
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 260
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3392
Składniki
Filet z kurczaka kroję w cienkie paseczki a następnie przyprawiam. U mnie tradycyjne przyprawy. Wszystko bardzo dokładnie mieszam. W garnku w którym będę przygotowywać danie rozgrzewam olej i podsmażam mięso wraz z pokrojoną drobno cebulą. Po kilku minutach podsmażania mięso posypuję mąką, dokładnie mieszam i smażę nadal. Dzięki temu danie Nam się zagęści
Po kilku minutach dokładam pozostałe składniki. Paprykę oraz ogórek konserwowy kroję w paseczki pieczarki w plastry. Całość podsmażam jeszcze kilka minut by warzywa zmiękły i dokładam przecier pomidorowy. Zalewam bulionem, wywarem, lub gorącą wodą i całość duszę jeszcze ok. 25 minut.
Pod koniec dokładam natkę pietruszki i jeszcze przyprawiam sól oraz pieprz. Jeśli danie jest mało gęste dokładam mąkę wymieszaną z odrobiną wody.
Polecam serdecznie.