Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
garnek , nóż, sitko, rondel, łyżka, praska do czosnku, deska do krojenia,
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 945
Polecam.
Odsłon: 677
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 55
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 945
Polecam.
Odsłon: 677
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 55
Składniki
Mięso oczyścić, umyć i osuszyć , następnie pokroić w większą kostkę, przyprawić solą , pieprzem oraz papryką wędzoną i oprószyć lekko mąką pszenną - wymieszać. Boczek pokroić w kostkę , włożyć do rondla dodać olej i obsmażyć tak by się delikatnie wytopił, dodać przygotowane mięso i podsmażyć na rumiano. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, drobno pokrojoną cebulę, oczyszczoną z gniazd nasiennych pokrojoną w paski paprykę czerwoną. Całość smażyć około 15 minut , po czym wlać bulion. Dodać przyprawy czyli ostry sos pomidorowy, ketchup oraz koncentrat pomidorowy. Całość wymieszać i gotować do miękkości mięsa. Kukurydzę oraz fasolę czerwoną odsączyć z zalewy i dodać do garnka. Gotować jeszcze około 20 minut. W razie potrzeby doprawić do smaku według uznania. Smacznego.
Danie gotowe do podania.