Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie jednogarnkowe z kurczakiem, chorizo i serem. Idealnie pasuje do ryżu lub kopytek.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5309
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 861
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11739
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1320
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5309
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 861
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11739
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1320
Składniki
Kroimy chorizo w półksiężyce. Następnie podsmażamy je na rozgrzanej patelni z łyżką oliwy z oliwek, po czym zdejmujemy z patelni.
Przekrawamy kurczaka wzdłuż, przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron, a następnie smażymy na tej samej patelni na której wcześniej było chorizo. Po usmażeniu również zdejmujemy z patelni.
Szalotkę i czosnek kroimy drobno, które następnie podsmażamy na patelni. Dodajemy pokrojone w kostkę suszone pomidory oraz wcześniej usmażone chorizo.
Teraz wlewamy passatę pomidorową, a po chwili dolewamy śmietankę. Wszystko dokładnie mieszamy aż sos lekko zgęstnieje. Następnie dodajemy posiekany świeży tymianek oraz ser parmezan.
Kiedy ser się rozpuści, dodajemy kurczaka i dusimy przez 2-3 minuty. Nasze jednogarnkowe danie z chorizo, kurczakiem i serem jest już gotowe. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego..