Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie które zrobicie w jednym naczyniu. Polecam serdecznie.
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 17
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2115
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 196
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1198
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 17
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2115
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 196
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1198
Składniki
Łopatkę myjemy i kroimy w grubą kostkę, Warzywa obieramy, myjemy. Ziemniaki, cebula, czosnek i zioła pozostają w całości. Resztę warzyw kroimy na pół.
Do naczynia żaroodpornego wkładamy łopatkę, mieszamy ją z przyprawami, a następnie z warzywami. Ziemniaki należy dołożyć przed samym pieczeniem. Przykrywamy pojemnik i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Następnie wkładamy do Piekarnika. pieczemy od zimnego piekarnika w 160 stopniach, góra-dół, przez 1,5 godziny. Gotowe !!! Smacznego!!!