Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa na niedzielny obiad, różne uroczystości. Idealnie pasuje do kopytek, klusek śląskich jak również ziemniaków. Bitki z mięsa wieprzowego z warzywnym sosem.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1747
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 250
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 206
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1747
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 250
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 206
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2. Następnie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. Jak mięso jest już miękkie układamy w naczyniu.
3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i przyżywmy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone plasterki pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą. 4. Następnie dodajemy pokrojone w paseczki papryki. 5. Pod koniec prużenia wlewamy przecier, ketchup, ocet i doprawiamy chili oraz czosnkiem.
6. Sos z pieczarkami i papryką układamy na mięsie. 7. Danie gotowe. 8. Smacznego.