Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 460 Ocena: 6756
Dodano: 15.03.2018
Odsłon: 1460
3-4 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Fasolę namoczyć na noc i następnego dnia ugotować. Schab umyć, pokroić na plastry, a następnie w kostkę. Pokrojone mięso posolić i podsmażyć na oleju. Przełożyć mięso do rondla. Dodać pokrojone warzywa: papryka, seler, pietruszka papryczka chilli, czosnek, imbir. Dodać przyprawy i dusić pod przykryciem. W razie potrzeby dolać wody. Po upływie 1/2 godziny dodać koncentrat pomidorowy. Dusić jeszcze następne pół godziny. Sprawdzić, czy mięso jest miękkie. Wtedy dodać marchewkę i dynię. Gotować jeszcze 10 min. Fasolę wrzucić 1-2 minuty pod koniec gotowania.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)