Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna potrawa z dużą ilością warzyw. Można ją potraktować jako danie jednogarnkowe. Jest bardzo sycąca. Spożywać na ciepło samą, z pieczywem lub ziemniakami.
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1360
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8770
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3149
Polecam.
Odsłon: 1952
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1360
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8770
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3149
Polecam.
Odsłon: 1952
Składniki
Fasolę namoczyć na noc i następnego dnia ugotować. Schab umyć, pokroić na plastry, a następnie w kostkę. Pokrojone mięso posolić i podsmażyć na oleju. Przełożyć mięso do rondla. Dodać pokrojone warzywa: papryka, seler, pietruszka papryczka chilli, czosnek, imbir. Dodać przyprawy i dusić pod przykryciem. W razie potrzeby dolać wody. Po upływie 1/2 godziny dodać koncentrat pomidorowy. Dusić jeszcze następne pół godziny. Sprawdzić, czy mięso jest miękkie. Wtedy dodać marchewkę i dynię. Gotować jeszcze 10 min. Fasolę wrzucić 1-2 minuty pod koniec gotowania.