Do góry

Dania główne Przepis na:

Danie Pana Stróża

Danie Pana Stróża

Autor:

Przepisów i artykułów: 832 Ocena: 8827

Dodano:

Odsłon: 219

Podroby są bardzo smaczne pod każdą postacią, nie każdy lubi, ale warto wypróbować. Żołądki z indyka z pieczarkami podane z ryżem, nie tylko pasują jako danie obiadowe, można podać również na różne uroczystości.

Składniki

  • 1 kg żołądków z indyka
  • 1 kg pieczarek
  • Cebula
  • Pieprz
  • Sól
  • Szczypta chili
  • Olej do smażenia
  • 1 łyżka Vegety
  • 200g przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka mąki pszennej
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Danie Pana Stróża

Przygotowanie

  1. 1. Żołądki myjemy, czyścimy, kroimy w plasterki i gotujemy do miękkości z dodatkiem Vegety.
    2. Cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą

  2. 4. Grzyby łączymy z ugotowanymi żołądkami, wlewamy przecier pomidorowy, doprawiamy chili ewentualnie solą.
    5. Na koniec zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody, chwilkę gotujemy.

  3. 6. Potrawka gotowa, można podać z ryżem lub ziemniakami.
    7. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń