Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycący posiłek na bezmięsny obiad lub kolację na ciepło. Polecam.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13548
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 877
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13548
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 877
Składniki
Soczewicę namoczyć na pół godziny. Cebulę drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. To samo zrobić z porem. Gdy warzywa są już przygotowane, rozgrzać olej na patelni. Wrzucić cebulę i zeszklić. Potem kolejno dodawać paprykę, czosnek, por, pomidory z puszki i dusić chwilę pod przykryciem. Dodać osączoną soczewicę oraz przyprawy. Mieszać. Gdyby danie zrobiło się zbyt gęste, dolać szklankę wody. Dusić 20-25 minut. Podawać na ciepło.