Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycący posiłek na bezmięsny obiad lub kolację na ciepło. Polecam.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 61
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 70
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 61
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 70
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Soczewicę namoczyć na pół godziny. Cebulę drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. To samo zrobić z porem. Gdy warzywa są już przygotowane, rozgrzać olej na patelni. Wrzucić cebulę i zeszklić. Potem kolejno dodawać paprykę, czosnek, por, pomidory z puszki i dusić chwilę pod przykryciem. Dodać osączoną soczewicę oraz przyprawy. Mieszać. Gdyby danie zrobiło się zbyt gęste, dolać szklankę wody. Dusić 20-25 minut. Podawać na ciepło.