Do góry

Dania główne Przepis na:

Danie z batatów i tatara

Danie z batatów i tatara

Autor:

Przepisów i artykułów: 273 Ocena: 5185

Dodano:

Odsłon: 330

Szybki obiad jednogarnkowy, gotowy w ciagu 25 minut, bardzo smaczna kompozycja batatów , tatara, pomidorów, papryki i czerwonej fasoli. Lekko slodko-pikante danie, udekorowane topionym serkiem i tarta mozzarella.

Składniki

  • 300 g slodkich ziemniaków (batatów)
  • 1 czerwona papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 zabek czosnku
  • 1 lyzka platków chilli
  • 1 lyzka oleju
  • 250 g tatara
  • ½ lyzeczki i slodkiej papryki w proszku
  • ½ lyzeczki kminu rzymskiego (kuminu)
  • sól i pieprz
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 200 g pomidorów w puszcze
  • 200 g czerwonej fasoli
  • ser topiony
  • mozzarella (tarta)
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Obrac bataty, umyc papryke i pokroic je na male kawalki, cebule pokroic w drobna kostke

    Podsmayc tatara na oleju, dodac cebule, czosnek i platki chili, doprawic papryka, kuminem, sola i pieprzem.

    Dodac bataty, papryke, pomidory z puszki i bulion, gotowac przez 15 minut. Na koniec dodac czerwona fasole przeplukana w wodzie i gotowac jeszcze przez chwile.

  2. Udekorowac serem topionym i tarta mozzarella.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń