Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i dietetyczne danie obiadowe.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 226
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1131
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 226
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1131
Składniki
Piersi z kurczaka umyć i ugotować w podanych przyprawach jakieś 40-45 minut. Soczewicę 1-2 godziny przed przygotowaniem obiadu namoczyć. Następnie ugotować oddzielnie w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzić. Na patelnię wlać kilka łyżek oleju. Zeszklić drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Następnie dodać starte na tarce o grubych oczkach seler i marchewkę. Dusić kilka minut. Dodać ugotowaną soczewicę oraz przyprawy. Wymieszać całość. Dusić jeszcze dwie-trzy minuty. Podawać z piersią z kurczaka. Można to danie przygotować w wersji wegetariańskiej. Też jest bardzo smaczne.